Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Mariëlle Blokzijl - Vrijdag 19 Maart 2021

    Retro servies trend

    Misschien ken je de bekers, borden en schalen nog wel die rond de jaren zeventig in veel huishoudens te vinden waren: in typisch jaren zeventig kleurenpalet (veel bruin/beige, groen en oranje) en gemaakt van geglazuurd aardewerk. Borden waren groot, dik (en zwaar!) en eenvoudig van vorm. Kleuren liepen vaak in elkaar over. Door de handgemaakte kwaliteit had het jaren zeventig servies vaak wat onregelmatigheden en lichte oneffenheden. Heel gezellig en knus allemaal, hetzij wat aan de lompe kant volgens onze huidige maatstaven…

     

     

    Jaren zeventig fruitschaal    Jaren zeventig aardewerk    Jaren zeventig behang    

     

    Retro anno 2021

    Anno 2021 blijft de gezellige, warme uitstraling van het retro servies behouden. De lompheid maakt echter plaats voor een meer eigentijdse, lichte vormgeving. Ook kun je dit retro servies uitstekend combineren met bijvoorbeeld luxe items, zoals koperen bestek en een wit linnen tafelkleed, voor een moderne tafel met een vintage tintje. Behalve keramiek, zie je de retro vormgeving trouwens ook in het glaswerk terugkomen. Denk aan gekleurd glas met ribbels en oudroze dessertschaaltjes met golvende lijnen. Voor de oudere lezers vast een feest van herkenning!

     

    Retro servies van Cooksmart

    De Purity collectie van Cooksmart is duidelijk geïnspireerd op de retro trend. De collectie bestaat uit sober vormgegeven servies in glanzende grijstinten met ton sur ton kleurverloop en een handgemaakte, rustieke uitstraling. In reliëf zijn sierrandjes met hartjes, stipjes en bloemetjes in het keramiek aangebracht. En had je al geen warm gevoel bij dit retro-gezellige servies gekregen, dan zorgen de inspirerende teksten zoals ‘Enjoy the little things’ en Live simply, bloom wildly’ daar wel voor!

     

     

    Purity melkkannetje Cooksmart        Retro servies trend Purity collectie

    News & updates

    Recente artikelen

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »