Gezond slapen op satijn

Voordelen satijnen kussensloop

Slapen op satijn helpt niet alleen om iedere ochtend mooi en stralend wakker te worden, maar ook om gezondheidsproblemen bij kinderen en volwassenen te voorkomen. Ook dit heeft alles te maken met de dichte weving van een satijnen kussensloop.

Satijnen kussensloop helpt bij allergie

Jeuk, niezen, eczeem, tranende ogen en benauwdheid: een allergie voor huisstofmijt is ontzettend vervelend. En omdat dit diertje zich het liefst in matrassen, kussens en dekbedden ophoudt, kan dit voor heel wat slapeloze nachten zorgen. Een satijnen kussensloop is een doeltreffende manier om jezelf en je kinderen tegen huisstofmijt te beschermen. Ook mensen met hooikoorts kunnen zich met een satijnen kussensloop beschermen tegen pollen. Want door de zeer dichte weving van satijn, kunnen allergenen als pollen en huisstofmijt niet in of uit het kussen komen. En dat slaapt een stuk rustiger!

Satijn polyester tegen opvliegers

Veel mensen krijgen gelijk visioenen van zweet, broeien en plakken als ze aan polyester denken. Echter, in het geval van de satijnen kussenslopen die zijn vervaardigd uit 100% polyester is niks minder waar. Slapen op dit ‘polyester’ voelt juist prettig koel aan. En dat is goed nieuws voor vrouwenmet nachtelijke opvliegers. Hun nachtrust wordt vreselijk verstoord door de verhitting die tijdens hun slaap plotseling toeslaat. Met een verkoelend satijnen kussensloop blijf je koeler en wordt het effect van deze opvliegers verminderd.

Slapen op satijn tegen klittenbollen

Wanneer je werkt in de ouderenzorg, palliatieve zorg of gehandicaptenzorg of mantelzorg draagt over een bedlegerig iemand, dan zul je ongetwijfeld te maken hebben gehad met het probleem van klitten in het haar. Wanneer iemand alleen maar kan liggen en met het hoofd woelt, ontstaan er grote klitten. En om die steeds maar weer te verwijderen is absoluut geen pretje. Met een satijnen kussensloop glijdt het haar over het gladde satijn heen. Hierdoor worden knopen en klitten voorkomen. Dat scheelt een hoop ellende.

Satijnen kussenslopen maken je dus niet alleen mooi, maar dragen op deze manier ook bij aan een betere nachtrust en gezondheid!